OM H&G:s KÖK

H&Gs Kök på Tomelilla golfrestaurang - tallriken

underbart ärlig och smakrik mat

Några ord om vår restaurang

Vi må vara en restaurang belägen på en golfklubb men det är inte bara golfare som är välkomna hit. Här är alla välkomna. Med vår matsal uppdelat i två rum med ca 100 sittplatser är möjligheterna enorma. Under utomhussäsongen utökar vi med ytterligare 50 sittplatser på vår uteservering.

Vi brinner för vällagad mat med mycket smak och bra råvaror i fokus. Något ni kan känna om ni trillar in tidigt en morgon är doften av vårt hembakta bröd som är en huvudfigur vid samtliga måltider hos oss. Frukost, lunch, fika, catering eller en trevlig middag kvällstid.

dra nu fram stolen och sätt dig

Hur allt med H&G:s KÖK började

Vi backar bandet till 2007 när Henrik och Gustav jobbade på varsin restaurang i Skillinge, Henrik på Östangård där han hade fullt ansvar för köket och Gustav som hade sitt första sommarjobb i köket på Skillinge Börsen. Vägarna möttes ett antal gånger under den sommaren.

Henrik drog upp till Sälen några år senare och öppnade egen restaurang. En kallskänka kom upp och jobbade för Henrik, kallskänken var vid namn Gustav. Det var först här vi lärde känna varandra på riktigt. Gustav jobbade tre säsonger för Henrik i Sälen och följt av extrahjälp några år vid sportlovsveckorna. Gustav gick från Brummers krog till Drakamöllan gårdshotell där sedan Henrik anslöt. Utöver det har Henrik ett gediget CV, utomlands har han huserat i bland annat i Frankrike, Schweiz & Ryssland. Tillsammans skapades det magi i grytorna på Drakamöllan och diskussionerna om att starta egen restaurang tog fart. En del intressanta objekt dök upp men det kändes aldrig rätt. En dag blev vi kontaktade av Tomelilla golfklubb, resten kommer bli historia.

välkommen att boka bord eller catering på

0417-13469 eller skicka oss ett mail info@hgs-kok.se

H&Gs Kök på Tomelilla golfrestaurang - Henrik och Gustav
Henrik och Gustav

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Varje vecka får du aktuella menyer, fredagskasse och annat matnyttigt direkt från H&G:s kök!

Rulla till toppen